slimline pennen

Slimline balpennen

Een sierlijke handgedraaide pen met een "twist"

De slimline balpennen zijn elegante slanke pennen die over een draaimechanisme beschikken waardoor de de punt naar buiten komt. Ze hebben dus geen knopje. De unieke slimline balpennen worden iets gewelfd gedraaid of gewoon recht.
!

Slimlinepen 'white stripes'

Een handgedraaide slimline pen met ivoren strepen.

Deze prachtig vormgegeven slimline pen is gemaakt van de donkere houtsoort coromandel. Het is een luxe houtsoort met donkere en lichtere delen. De pen is verdeeld in kwarten d.m.v. een ivoren inlay. Echt een conversation piece voor hen die klasse weten te waarderen. De hardware is 24 krt verguld. 

Slimlinepen 'brass rings'

Een handgedraaide slimline pen met messing ringen
Deze handgedraaide pen is gemaakt van taxus hout en versierd met een messing ring op het bovenste deel en op het oderste deel. De messing ringen hebben een licht zijdeglanzend oppervlak terwijl het 24 krt vergulde beslag een bolle hoogglans heeft. Harmonie door tegenstelling, zou je kunnen zeggen.

Slimlinepen 'different wods'

Een slimline pen van diverse houtsoorten
Deze handgemaakte slimline pen is gemaakt van stukjes koromandel met ivoor in combinatie met jeneverbes hout. De hardware is gun metal en dat zorgt voor een interessante, maar toch sobere kleurstelling. Een pen voor mensen die niet snel op de voorgrond zullen treden, maar intelligentie en diepgang hebben.

Slimlinepen Jeneverbes

Een handgedraaide slimlinepen van jeneverbes met koper

Deze handgedraaide slimline pen van jeneverbes, heeft een chique uitstraling in combinatie met de koperkleurige hardware. Met een twist draait u de pen in- en uit. Voor detailfoto's klik op de foto. Juniperus staat veel op de Drentse hei en er worden al eeuwen mysterieuze krachten aan toegekend. De afwerking van deze pen is in een harde zijdeglanslak gedaan.

Slimlinepeen 'pianoman'

Handgedraaide slimlinepen in de vorm van een pianoklavier
Deze slimlinepen weerspiegelt de toetsen van de piano. De zwarte zijn van ebben en de witte van esdoorn. Samen met de gunmetal hardware zorgt dat voor een heel interessant ensemble. Detailfoto's vindt u onder deze foto. Leuk als cadeautje voor een scheidend dirigent of koorlid.

Slimlinepen 'Ebony and ivory'

Een handgedraaide slimlinepen in ebben en ivoor
Deze slimlinepen is gemaakt van de zwarte toetsen van een piano en de ivoren plaatjes van de witte toetsen. Op die manier ontstaat een zwart/wit effect dat er leuk uitziet. De hardware is in gunmetal. Ook leuk als afscheidscadeau voor een dirigent. Klik op de foto voor details.

Slimline pen kastanje/chestnut

Handgemaakte slimline pen  kastanjehout
Deze handgemaakte gewelfde pen is gedraaid uit hout van de wilde kastanje, ook wel paardenkastanje genoemd. Door de fraaie finish lijkt de pen wel gemaakt te zijn van marmer. De hardware is 24 krt verguld.

Slimline pen "Virginia" satin chrome straight

Handgemaakte rechte slimline pen diverse houtsoorten, vernoemd naar Virginia Dotson
Deze rechte balpen is volgens een speciaal procedé opgebouwd uit resthout. En wát voor resthout! FSC wengé (hergebruikt), amerikaans noten, birdseye maple, grenen, mahonie, beuken. Afgewerkt met een duurzame harde laklaag. Een kunstwerkje waar u de liefhebber erg blij mee zult maken. De hardware is mat chrome en de vulling is zwart. Uiteraard is ie navulbaar met een nieuwe stift in blauw of zwart.

Slimline pen "Virginia" gold straight

Handgemaakte slimline pen diverse houtsoorten, vernoemd naar Virginia Dotson
Deze pen is volgens een speciaal procedé opgebouwd uit resthout. En wát voor resthout! FSC wengé (hergebruikt), amerikaans noten, birdseye maple, grenen, mahonie, beuken. Afgewerkt met een duurzame harde laklaag. Een kunstwerkje waar u de liefhebber erg blij mee zult maken. De hardware is 24 krt verguld en de vulling is zwart. Uiteraard is ie navulbaar met een nieuwe stift in blauw of zwart.

Slimline pen "Walk the line"

Handgemaakte slimline pen kastanje met padoek
Een prachtige gewelfde slimline pen van paardenkastanje met een inlay van padoek. Een mooi rood lijntje op een lichte marmerachtige houtsoort. De hardware is satin chrome. Walk the line!